خرید سابقه بیمه چگونه انجام میشود؟ افرادی که در مشاغل مختلف مشغول هستند با پرداخت مبلغی به طور ماهیانه میتوانند خود را بیمه کنند و در مقابل در زمان پیری و هنگامی که توان لازم برای فعالیت و کار کردن را ندارند حقوق بازنشستگی دریافت میکنند. برای اینکه بتوان از بیمه بازنشستگی استفاده کرد باید در ابتدا به طور ماهیانه مبلغی به بیمه پرداخت نمود. میزان ماههای پرداختی در قانون مشخص شده است ولی اگر شخصی بخواهد به هر دلیلی زودتر بازنشسته شود میتواند مدت ماههای باقی مانده را بخرد. در این مطلب خرید سابقه بیمه را بررسی میکنیم.
منبع: خرید سابقه بیمه
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
مدت زمان پرداخت بیمه
در قانون تامین اجتماعی برای مدت زمان پرداخت بیمه یک حداقل و حداکثر مشخص شده است. حداقل زمان پرداخت بیمه ده سال و حداکثر مدت زمان آن 30 سال است. از این رو شخصی که به مدت سی سال ماهیانه مبلغی را به بیمه داده باشد میتواند بعد از پایان سی سال هر ماه بازنشستگی خود را دریافت بنماید. از سوی دیگر بر اساس قانون تامین اجتماعی به افرادی که کمتر 10 سال حق بیمه پرداختهاند هیچ حقوق بازنشستگی تعلق نمیگیرد. یعنی اگر این فرد به سن 60 سال برسد ولی هنوز ده سال حق بیمه پرداخت نکرده باشد نمیتواند بازنشسته شود.
به طور مثال آقای ب 60 سال سن دارد ولی فقط 7 سال حق بیمه پرداخت کرده است در این صورت به دلیل اینکه کمتر از میزان حداقلی حق بیمه داده به او حقوق بازنشستگی تعلق نمیگیرد.
کسری ماههای پرداخت بیمه | خرید سابقه بیمه
کسری و کمبود ماههای بیمه به این معنی است که شخص به میزان تعیین شده در قانون حق بیمه نداده است و چند ماه یا چند سال کمتر پرداخت کرده است.
گاهی پیش میآید که شخصی به سن بازنشستگی رسیده است اما تعداد ماههایی که حق بیمه پرداخت کرده است کمتر از سی سال است. به طور مثال آقای الف 60 سال سن دارد ولی به مدت 23 سال حق بیمه پرداخته است. آقای الف نه سال تا دریافت حقوق کامل کسری دارد در این صورت به او باز هم بازنشستگی تعلق میگیرد ولی مبلغ حقوق بازنشستگی دریافتی او بر اساس 23 سال محاسبه میشود.
یا اینکه فرد 47 سال سن دارد و به مدت 28 سال حق بیمه پرداخت کرده و 2 سال کسری دارد تا بتواند بازنشسته شود.
خرید مدت زمان باقیمانده از بیمه | خرید سابقه بیمه
خرید کسری و باقیمانده ماههای بیمه به معنای این است که فرد به میزان تعیین شده از سوی قانون حق بیمه پرداخت نکرده و میخواهد به صورت یک جا حق بیمه مدت زمان باقی مانده را پرداخت کند. اما از نظر قانونی این امکان وجود ندارد که افراد کسری ماههای پرداخت حق بیمه خود را به صورت یکجا پرداخت کنند و بازنشسته شوند.
به طور مثال شخص به سن شصت سال رسیده است و 27 سال حق بیمه پرداخته است. این شخص سه سال کسر دارد تا بتواند حقوق کامل سی سال را دریافت نماید. در این صورت این امکان وجود ندارد که به طور یکجا این سه سال را یکجا پرداخت کند و فقط همان حقوق 27 سال حق بیمه را دریافت میکند. یا اینکه فرد 25 سال حق بیمه داده و میخواهد پنج سال مابقی را یک جا بدهد تا بازنشسته شود.
اما در یک مورد که قانون به بیمه شده اجازه داده است تا بتواند مدت باقیمانده را بخرد. آن هم زمانی است که شخص به سن بازنشستگی رسیده اما هنوز 10 سال حق بیمه نداده است. در این مورد از یک طرف قانون این جواز را نمیدهد که فرد بازنشسته شود زیرا حداقل ده سال حق بیمه خود را نداده است و از طرفی هم قانون با توجه به سن فرد میخواهد او بازنشسته شود برای همین به فرد اجازه داده شده است در این مورد ماههای کسری را بخرد. به طور مثال شخص به سن 60 سال رسیده ولی فقط 7 سال حق بیمه داده است در این صورت میتواند سه سال باقیمانده را یک جا پرداخت کند و با ده سال حق بیمه بازنشسته شود.
برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص خرید سابقه بیمه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آمادهاند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون خرید سابقه بیمه پاسخ دهند.
سوالات متداول
منظور از خرید مدت باقیمانده چیست ؟
یعنی اینکه شخص به طور یکجا حق بیمه مدت زمانی که باقیمانده است را پرداخت کند که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.
آیا میتوان حق بیمه ماههای باقیمانده را یکجا پرداخت کرد ؟
خیر از نظر قانون تامین اجتماعی فرد نمیتواند به طور یک جا حق بیمه ماههای باقی مانده را پرداخت کند مگر در یک مورد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.
منبع: خرید سابقه بیمه
:: بازدید از این مطلب : 118
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0